Sandra Harding

Plantilla:Infotaula personaSandra Harding

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 març 1935 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Estats Units d'Amèrica (EUA) Modifica el valor a Wikidata
Emèrita
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciófilòsofa, professora d'universitat, escriptora Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Califòrnia a Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
Premis

Goodreads author: 250313

Sandra G. Harding (1935) és una filòsofa i feminista estatunidenca. Va obtenir el seu doctorat per la Universitat de Nova York l'any 1973. Els seus treballs s'emmarquen dins de la filosofia de la ciència, l'epistemologia feminista, la teoria postcolonial i la metodologia en recerca. Actualment, Harding és professora a la Universitat de Califòrnia a Los Angeles.

Harding fou la primera directora del Centre d'estudi de la dona de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (1996-2000), i codirectora de la prestigiosa revista feminista publicada per University of Chicago Press, Signs: Journal of Women in Culture and Society (2000-2005).[1][2] També va treballar com a professora a la Universitat de Delaware, i ha estat professora convidada a la Universitat de Ámsterdam, la Universitat de Costa Rica i l'Escola politècnica federal de Zúric, Suïssa.[3]

Harding ha contribuït al desenvolupament de la Teoria del punt de vista, sent una de les fundadores del camp de l'epistemologia feminista, així com als estudis de ciència, tecnologia i gènere. Les seves contribucions en aquestes àrees, així com la seva aproximació i crítica al concepte d'objectivitat en la ciència, han estat de gran influència per a les ciències socials i per a la filosofia, i ha generat discussions en el camp de les ciències naturals.

Sandra Harding ha estat consultada per nombrosos organismes sobre temes relacionats amb el feminisme i la ciència postcolonial, com són per exemple l'Organització Panamericana de la Salut, el Fons de Desenvolupament de les Nacions Unides per a la Dona i la Comissió de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament de l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Va ser convidada com coautora en un capítol del World Science Report[4] de la Unesco de 1996.

Harding va participar del debat sobre la neutralitat de la ciència en el que s'ha vingut a anomenar les Guerres de la ciència.

L'any 2013 va ser guardonada amb el premi John Desmond Bernal de la Societat per als Estudis Socials de la Ciència.[3]

  1. Harding, Sandra G. «Sandra G. Harding papers 1971 - 2016».
  2. «Core Faculty».
  3. 3,0 3,1 [1], Sandra Harding's GSEIS Profile.
  4. World Science Report 1996

© MMXXIII Rich X Search. We shall prevail. All rights reserved. Rich X Search